Καλά κέρδη σε όλους!


Τρίτη 29 Απριλίου 2014

NBA: HOW BAD DO YOU WANT IT?



Χθές είδαμε την πρώτη και μοναδική σκούπα στο πρώτο γύρο των πλέι οφ του ΝΒΑ, με τους Χιτ  να καθαρίζουν εύκολα την Σάρλοτ 4-0. Ωραία στιγμιότυπα στο τέλος του παιχνιδιού με τον Λεμπρόν και τον Γουέιντ να εύχονται στο Αλ Τζέφερσον να επιστρέψει γρήγορα και πιο δυνατός στο παρκέ, και στην συνέχεια να δείχνουν το σεβασμό τους στον MJ  για την χρονιά της ομάδας του.

Με αφορμή όμως το χθεσινό ματς, και βλέποντας για άλλο ένα παιχνίδι τον Λεμπρόν να κυριαρχεί, θα μιλήσω για την θέληση και την δουλειά που χρειάζεται για να πετύχεις στο ΝΒΑ, και γενικά σε ότι θες να πετύχεις. Ο Λεμπρόν λοιπόν αυτή τη στιγμή παίζει το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο μπάσκετ της ζωής του. Ξέρω θα πείτε ότι είναι επειδή έχει αστέρες δίπλα του, τον Γουέιντ, τον Μπός, ότι δεν μπορούσε να πάρει πρωτάθλημα στο Κλίβελαντ, καταλαβαίνω τα επιχειρήματα γιατί τα χρησιμοποιούσα κι εγώ καθώς δεν είμαι φαν του. Ο Λεμπρόν δεν τα κατάφερε στο Κλίβελαντ γιατί ήταν ακόμα "ανώριμος" ψυχικά. Γιατί θεωρούσε ότι με το σωματικό ταλέντο που του δόθηκε, και λόγω του μάρκετινγκ το οποίο τον προωθούσε θα του χάριζαν το δαχτυλίδι. ΌΧΙ γιατί το ΝΒΑ είναι σαν ζούγκλα, μια λίγκα γεμάτη θηρία που θα βρουν το αδύναμο σημείο σου, και αν δεν δουλέψεις να το διορθώσεις θα σε κατασπαράξουν. Ο Λεμπρόν λοιπόν ωρίμασε μπασκετικά και σαν άνθρωπος μετά την ήττα στους τελικούς από το Ντάλλας, καθώς άλλη μια φόρα θεώρησε δεδομένο το δαχτυλίδι επειδή είχαν στα χαρτιά την πιο δυνατή ομάδα. Τότε απομονώθηκε για ένα μήνα, και με την στήριξη του Γουέιντ συνηδητοποίησε ότι όσα έκανε μέχρι τώρα δεν ήταν αρκετά. Σκοτώθηκε στην δουλειά και τις προπονήσεις και πρόσθεσε στην φαρέτρα του, το παιχνίδι με πλάτη στο ζωγραφιστό, έφτιαξε τον ψυχισμό του διώχνοντας τις ανασφάλειες του και ως αποτέλεσμα αυτού εξελλίσεται σε clutch παίχτη. Δεν αξίζει λοιπόν κράξιμο πια αυτός ο σούπερ σταρ, άμα είχε αποφασίσει να δουλέψει πιο νωρίς το παιχνίδι του, θεωρώ πως θα είχε φέρει ένα πρωτάθλημα στο Κλίβελαντ, δυστυχώς για τον λόγο αυτό έχασε για μένα το δικαίωμα να συγκρίνεται με τον Τζόρνταν γιατί άργησε να μεγαλώσει.Μόνο σεβασμός λοιπόν πια για τον μπασκετμπολίστα Λεμπρον.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα παιχτών στις μέρες μας που δείχνουν ότι με την σκληρή δουλειά και την βελτίωση μόνο μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου. Ο Τζον Γουόλ όπως έχουμε ξαναπεί γύρισε μετά απο ένα καλοκαίρι και από ένας γκαρντ με τρομερή ταχύτητα και επίθεση προς το καλάθι, απέκτησε jumpshoot, και τώρα οδηγεί τους Γουίζαρντς στα πλέι οφ και προς τον αποκλεισμό των Μπουλς.
Ο Κρις Μπος για να βοηθήσει το παιχνίδι των Χιτ επέκτεινε το σουτ του στο τρίποντο για να ανοίγει διαδρόμους στους γκαρντ.
Ο Ρόουζ επίσης παρότι φέτος τραυματίστηκε ξανά, όσο τον είδαμε στην αρχή της σεζόν, δούλεψε φοβερά το σουτ του σε σημείο που άλλαξε το τρόπο που σουτάρει.
Σε αντίθεση με τους προηγούμενους είναι ο Χάουαρντ, ένας ψήλος που λόγων σωματικών προσόντων θα μπορούσε να γίνει ο κορυφαίος, αλλά τον νοιάζει πιο πολύ οι εκπομπές οι συνεντεύξεις και το Χόλιγουντ. Θυμήθηκε στα 29 του να δουλέψει σοβαρά τις κινήσεις του στο low post. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ!!


ΥΓ. θεωρώ απαράδεκτους παίχτες που δεν μπορούν να βάλουν συστηματικά βολές. Επαγγελματίες παίχτες που  πληρώνονται εκατομμύρια και δεν μπορούν να βάλουν ΒΟΛΕΣ!

ΥΓ2 "όλοι οι άνθρωποι δημιουργούνται ίσοι, κάποιοι δουλεύουν πιο σκληρά στην preseason"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο θα ναι το ζευγάρι του τελικού του CH.L?