Καλά κέρδη σε όλους!


Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ



ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Φέλλας, ξεκίνησε η περίοδος που θα προσπαθήσουν , προκειμένου να αποσπάσουν ένα κλικ στο ιντερνετ ή ακόμα χειρότερα ένα ευρώ στα περίπτερα, να μας πείσουν ότι έρχεται η καλύτερη μεταγραφική χρονιά που έγινε ποτέ , με έμπειρους ξένους-ονόματα-μπαμ και με τρομερές ευκαιρείες νέων και ταλαντούχων από Ελλάδα και μεγάλα Ευρωπαικά κλαμπ. Και αυτό θα ναι μόνο η αρχή... Έπειτα, θα διαβάσετε και φέτος ουκ ολίγες φορές : "ο καρεμπέ μίλησε στο τηλέφωνο με τον χ και του είπε τι όμορφα που είναι στην ομάδα και τι καλά που θα περάσει στον Ολυμπιακό " ή το άλλο το ακόμα πιο όμορφο ότι αν κάποιος παίκτης είναι Βραζιλιάνος θα πάρει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τηλέφωνο τον Τζιοβάννι να μάθει τι γίνεται στην ομάδα. Γενικά υπάρχουν άπειρα κλασσικά σενάρια που ακόμα και εγώ που γράφω εδώ αγανακτισμένος με όλες αυτές τις πρακτικές το καλοκαιράκι στην παραλία τα παρακολουθώ όλα. Μία παρατήρηση ωστόσο για αυτούς που γράφουν ότι ο χ βραζιλιάνος κάλεσε τον Τζιοβάννι να μάθει τι γίνεται στην ομάδα. Καλά ρε παιδιά , ο άνθρωπος εδώ και 10 χρόνια δεν συμμετέχει ΔΥΣΤΥΧΩΣ στην ομάδα , πως ξέρει τι γίνεται ;; Έπειτα, πως γίνεται πάντα όλοι οι ξένοι ποδοσφαιριστές να γνωρίζονται μεταξύ τους πραγματικά μου είναι δύσκολο να καταλάβω. 

Πάμε σε ένα ακόμα πιο γραφικό κεφάλαιο στο οποίο θα επιμείνουν με ειδικούς απεσταλμένους τους όλα τα μέσα ενημέρωσης για περίπου 20 μέρες. Το κεφάλαιο Ζέεφελντ ή όπως θα λέγεται το προπονητικό κέντρο που θα πάει η ομάδα. Εκεί σας το λέω από τώρα. Η ομάδα θα πετάει , το κλίμα θα είναι άριστο και ευχάριστο , οι νεαροί παίκτες θα δουλεύουν πολύ και το πιο σημαντικό ρεπορτάζ θα είναι ποιοι είναι οι καλύτεροι πλακατζήδες ή ποιος κέρδισε στο προ όταν παίξανε το βράδυ οι παίκτες στο ξενοδοχείο. Όλα αυτά είναι μόνο μερικά από όλα που δυστυχώς αρχίσαμε ήδη να ακούμε φέτος. Επίσης έχουμε ακούσει ήδη 5-6 ονόματα. Πάμε τώρα εδώ πέρα να δούμε πολύ συνοπτικά που πονάει η ομάδα. Από σήμερα και στο εξής θα υπάρχει ειδική στήλη στο μπλογκ μας  , με τίτλο "μεταγραφολογία" που όταν χρειάζεται όλο το καλοκαίρι θα σχολιάζουμε τα γεγονότα .

Αρχίζοντας από το τέρμα , έχουμε επιτέλους έναν τερματοφύλακα στον οποίο μπορεί να βασιστεί όλη η αμυντική λειτουργεία της ομάδας μας. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας δεύτερος και από τη στιγμή που διαβάζω πως μπορεί να βρεθεί ομάδα για τον Μέγιερι δεν βλέπω τον λόγο να μην πουληθεί και να αντικατασταθεί με κάποιον νέο Έλληνα τερματοφύλακα-εφόσον το αξίζει , όχι μόνο και μόνο επειδή θαναι νέος και Έλληνας- . 

Στο κέντρο της άμυνας με Μανωλά - Σιώβα αισθανόμασταν μία σοβαρότητα , μία σιγουριά. Εδώ υπάρχουν δύο ερωτηματικά. Εάν μπορεί η ομάδα να κρατήσει αυτόν τον τρομερό Μανωλά μετά και το Μουντιάλ και εάν ο Σιώβας θα επιστρέψει παίζοντας στο επίπεδο που βρισκόταν . Εάν όλα πάνε καλά πρέπει απλά να αναζητηθούν οι δύο αλλαγές τους (όχι συναισθηματικές και πρόχειρες λύσεις τύπου Μαρκάνο) . 

Στα δύο άκρα , έχουμε από τη μία το γίγαντα Σαλίνο ο οποίος όσο κράξιμο έφαγε στην αρχή τόσο χειροκρότημα δικαιούται για τη χρονιά που έκανε. Δεν έκανε λάθη, δεν ξεχνούσε τη θέση του βοηθούσε με πολλά overlap στην επίθεση.  Χρειάζεται και αυτός ένα μπακ απ καλύτερο του Μιγκέλ Τόρες που έπαιξε λιγότερο και από τον Ιμπαγάσα... Από την άλλη μεριά , έχουμε μεγάλο θέμα. Ο Χολέμπας ,  που ανήκει στην κατηγορία παικτών που ενδεχομένως αποχωρήσουν , ήταν παλι μέσα στη χρονιά καλός επιθετικά και αμυντικά ανάλογα με το παιχνίδι . Το μπακ απ του , ο Μπονγκ , εύχομαι να μας αφήσει και να φύγει σαν φίλος από την ομάδα. Οπότε χρειαζόμαστε κατ'εμέ, ενα βασικό αριστερό μπακ που μαζί με χολέμπας θα παλεύουν για τη θέση . Έτσι θα είματε πλήρεις. 

Στον άξονα , ήταν μία περίεργη χρονιά . Ουσιαστικά τη χρονιά τη βγάλανε στα χαφ ο Μανιάτης , ο Σάμαρης και μετά εκ περιτροπής ο Μασάδο , Φουστέρ και μετά το Φλεβάρη ο Εντινγκά. Αν αποφάσιζα για το μεταγραφικό σχεδιασμό θα κρατούσα μόνο τον Σάμαρη και τον Εντινγκά. Εξηγούμαι. Ο Φουστέρ , αγαπημένος μου παίκτης , θα μείνει για να παίξει κυρίως την πλευρά όταν χρειαστεί και όχι τόσο τον άξονα. Αυτός ο παίκτης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να φύγει. Ο Μασάδο με συμβόλαιο κοντά στο εκατομμύριο δεν κάνει . Μετά φέλλας , να με συγχωρείτε αλλά ο Μανιάτης δεν μου κάνει για πολλούς λόγους ούτε ποδοσφαιρικά ούτε για αρχηγός . Το πάθος μόνο δεν φτάνει για να είσαι αρχηγός του Ολυμπιακού. Και προσωπικά δεν ξεχνάω το πρώτο παινχίδι του πρωταθλήματος όταν σκοράροντας πανηγύριζε επιδεικτικά και εριστικά μπροστά στον κόσμο μας δείχνοντάς μας τη φανέλα του. Ο Εντινγκά από την άλλη έπαιξε το τελευταίο διάστημα της χρονιάς - από τη σειρά με Μάνστεστερ και μετά - και δεν είχε την ευκαιρία να κριθέι . Ωστόσο , θα έπρεπε να τον κρατήσουμε γιατί έδειξε να έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεισαι από έναν καλό κόφτη που θα έχει και την πρώτη πάσα . Αναλογιστείτε επίσης ότι δεν είχε την καλοκαιρινή προετοιμασία για να αναδειχθεί. 

Στα άκρα της επίθεσης και στο δεκάρι-οργανωτή στο 4-2-3-1 του Μίτσελ υπάρχουν μεγάλα κενά. Εφόσον καταφέρει η διοίκηση να κρατήσει τον Κάμπελ , κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο  , έχουμε εναν έτοιμο παικταρά για το ένα άκρο. Το άλλο μετά την αποχώρηση και του Πέρεζ είναι τελείως άδειο. Για αλλαγές τους  , ούτε λόγος , αφού είχαμε φτάσει στο σημείο να κάνουμε το Φουστέρ παίκτη γραμμής. Οπότε θέλει και πολλή ενίσχυση και πολλή δουλειά. Όσο για το δεκάρι χρειαζόμαστε ένα δεύτερο νεότερο παικταρά τύπου Τσόρι. 

Στην κορυφή υπάρχει ο Σαβιόλα και ο Ολαιτάν . Εκεί και αν χρειάζεται ένα βαρύ κορμί με άνεση στο γκολ . Ίσως την έλλειψη αυτού του παίκτη πληρώσαμε στους δύο αποκλεισμούς σε Ευρώπη και σε Κύπελλο Ελλάδας. 

Εν ολίγοις, χρειαζόμαστε μεγάλη ενίσχυση σε πολλές θέσεις.

Υγ Δεν σχολιάζουμε παίκτες που ακόμα δεν έχουν κλείσει γιατί συζητάμε τις ελλείψεις του ρόστερ. Δεν σχολίασα ακόμα δανεικούς ή νέες μεταγραφές νέων παικτών γιατί δεν εχουμε δείγματα και δεν ξέρουμε ποιοι θα κρατήσουν θέση στην ομάδα και ποιοι θα αποχωρήσουν. 

Υγ2 Ιμπα αλάνι για πάντα στο λιμάνι. Από όποια θέση θέλει. 

Για οποιαδήποτε διαφωνία ή ένσταση είματε εδώ να το συζητήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο θα ναι το ζευγάρι του τελικού του CH.L?